Андреа Нисева прва на „Задар опен 2019“

310

Андреа Нисева го освои златниот медал на Меѓународниот турнир „Задар опен 2019“ што се одржа вчера. Нисева до злтатото дојде со три победи.

На турнирот  учествуваа 230 натпреварувачи/ки од 6 држави и 27 клуба.

Да потсетиме дека Нисева годинава освои два златни медали на силните меѓународни турнири „Загреб опен“ и „Пула опен“.

Младата борачка е член на БК Олимпија од Штип.