Андреа Нисева е балканска шампионка

Андреа Нисева е балканска шампионка во борење слободен стил!

На Балканското првенство во Романија во У-15 извојува победи против репрезентативки на Романија, Хрватска и во финалето над борачка од Косово.

За жал, не настапи за Македонија, овој нејзин резултат влегува во успесите на Бугарија.

Тоа е последица на спорот меѓу нејзиниот матичен клуб Олимпија од Штип, кој е суспендиран, и Боречката федерација на РС Македонија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО