Американскиот боксер сака руско државјанство и средба со Путин

Американскиот боксер Сем Шевмејкер сака да го запознае Владимир Путин и да стане руски државјанин.

Изгледите за постарите американски спортисти да добијат руски пасош стана познат тренд. Пионер беше познатиот ММА борец Џеф Монсон, кој пред неколку години реши да стане државјанин на Русија. Монсон брзо го оствари својот сон.

До денес работи како општински заменик, отвора спортски училишта и останува активен спортист. Единствена штета е што тој никогаш не научи руски. Кевин Џонсон исто така сакаше да стане руски државјанин. Џонсон рече дека неговиот сон е да игра шах со Владимир Путин и да добие руски пасош.

И сега 38-годишниот Шевмејкер зборува за неговата желба да добие руско државјанство.

„Би бил многу среќен да добијам двојно државјанство и да станам државјанин на САД и Русија. Сакам лично да се сретнам со Путин. Тоа би било неверојатно“, изјави Швеммејкер за MMA.Metaratings.ru.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО