Алими и Ајети ќе ја претставуваат Македонија на „Купот на нациите“ во Врбас

Македонија ќе настапи со двајца боксери на Меѓународниот младински турнир „Куп на нациите“ во Врбас, Србија, од денес па до 27 мај.

Тренерот Насер Харуни ќе ги предводи Мердијан Алими (-52 кг) и Баки Ајети (-80 кг). Во нашата експедиција е и судијата Стефан Цубалевски.

На турнирот ќе настапат боксери од 29 земји, како што се САД, Казахстан, Узбекистан, Русија и државите од регионот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО