Нгану до Дана Вајт: Зошто си толку против да бидам слободна и среќен?

Сосема очекувано, Дана Вајт не реагираше добро на договорот што Френсис Нгану го потпиша со ПФЛ.

По неколку месеци неизвесност Нгану конечно објави дека потпишал револуционерен договор со ПФЛ. Тоа беше договор кој дојде со неколку значајни понуди, вклучувајќи го и фактот дека неговите противници очигледно ќе заработат минимум 2 милиони долари за да се борат против него.

Нгану е амбасадор на брендот за напорите на ПФЛ во Африка и многу повеќе. Кога беше прашан за тој договор на неодамнешната прес-конференција на УФЦ, Вајт имаше некои не толку добри работи да каже за Предаторот и неговата подготвеност да ризикува.

„Врз основа на она што го знам за договорот, што не е многу, нема смисла за мене. Мислам, ќе му платиш на еден дечко да не се бори една година, а веќе поминаа 18 месеци? Нгану сака да презема некакви ризици“, рече Вајт.

Овие коментари на Дана Вајт веднаш го обиколија интернетот и на Френсис Нгану не му требаше многу време за да возврати. Не треба да биде шокантно да се слушне дека тој не бил премногу задоволен од говорот на неговиот поранешен шеф.

„Што имаш проблем со мене? Го исполнив мојот договор, бев слободен борец и избрав да заминам. Не ме пушти да одам. Мразите преземање ризици? Така ја одбранив титулата со повреди на коленото.

Причината поради која се борев три пати во три години е затоа што сакаше да го контролираш мојот договор и да ме натераш да потпишам нов. Ме замрзна. Им должам на овие момци три борби годишно. Не го велиш тоа?

Што се случи ? Отсекогаш сакав да се борам и никогаш не одбив борба во овие 3 години. Конечно добивам плата и почитување. Имам договор кој е фер и еднаков за сите страни.

Зошто сте толку против да бидам слободен и среќен?“, напиша Нгану.

Нгану дефинитивно ќе биде пример за другите борци на УФЦ да ги следат неговите стапки. Ова е нешто што не му одговара на Вајт.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО