Ален Рустемовски и Арјан Исени ќе ги бранат боите на Македонија на СП

Македонија ќе ја претставуваат двајца боксери Светското првенсво за сениори во Ташкент, Узбекистан, од 1 до 25 мај. Боите на Македонија ќе ги бранат Ален Рустемовски (-57 кг) и Арјан Исени (-80 кг).

Боксерите за Ташкент тргнуваат на 27 април.

Нарадата за златен медал е 200.000 долари, за сребрен 100.000 и за бронзен 50.000.

Арјан Исени е ново има во репрезентацијата. Се работи за боксер кој настапува во САД, а по потекло е од Дебар, и има 25 борби – 17 победи и 8 порази.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО