Александров, Лазаровска и В.Кеско се државни кендо шампиони (ФОТО)

458

Денеска во Скопје се одржа 10-тото Државно првенство во кендо за јуниори и жени и мажи.

Ова се победниците:

Јуниори
1.Андреј Александров
2.Д. Демироски
3.Н. Ташков

Жени
1.Ивона Лазаровска
2.Мариџа Ќурчиева
3.Марија Манасиевска

Мажи
1.Владимир Кеско
2.Матеј Ивановски
3.Андреј Атанасовски
3.В. Пешков(Филјан Влаевски)

Борбен дух:
М. Миленковски
В. Величковски
Глигор Дубровски

Ipon.mk