Александар Волкановски – Македонски е прв на најновата П4П листа на УФЦ во перо категорија

Александар Волкановски – Александар Македонски е прв на најновата П4П листа на УФЦ во перо категорија во која шампионн е Макс Холовеј.

Најгоме скок во оваа категорија направи „Корејското зомби“ по големата победа со нокаут за 58 секунди над Ренато Мојкано. Чан Сунг Јунг беше 12-ти пред мечот со Мојкано кој беше на 5-то место, сега направи огромен скок и ја зазема 6-тата позиција, а Мојкано е 9-ти.

И Јаир Родригез направи голем скок од 4 места и ја зазеде седмата позиција. Стипе Миочиќ се искачи за две позиции погоре, а Мек Грегор и Витакер се спуштија за 1 место. Андреа Ли исто така е во подем и се искачи за три позиции на ранг листата во мува категорија.

Сите промени во ранг-листата можат да се ги видите на страницата на УФЦ – тука.

https://twitter.com/TheMaximumPower/status/1143766710563983360?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwgr%5E393039363b74776565745f6d65646961&ref_url=https%3A%2F%2Fmma.bg%2Fnovini%2Fmma-novini%2Fkoreyskoto-zombi-poletya-v-ranglistata-na-ufc
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО