Александар Усик и Тајсон Фјури се испрегрќаа (ВИДЕО)

Тајсон Фјури и Александар Усик се појавија во Саудиска Арабија.

Усик е таму за да ја гледа борбата на Фјури со Френсис Нгану. Мечот ќе биде официјален кој е закажан во 10 рунди. Титулата на ВБЦ во тешка категорија нема да биде заложена. Усик, кој ги има титулите во тешка категорија на ВБА, ВБО и ИБФ, побара од Нгану да биде внимателен со Фјури.

Тие потпишаа договор за битката која ќе се одржи на 23 декември. Нивната битка ќе ја води неприкосновениот шампион во тешка категорија. Таков немало повеќе од 20 години. Фјури и Усик се видоа очи во очи за прв пат откако го потпишаа договорот за неприкосновена борба.

Многумина би очекувале двајцата да се навредуваат и да се закануваат еден на друг, но тоа не се случува. Фјури и Усик почнаа да се гушкаат, а Украинецот дури го собра Фјури. Еве видео од нивната среќа:

https://twitter.com/IFLTV/status/1717972777481703764?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1717972777481703764%7Ctwgr%5E555841459a3cfeb7fc39a33d94bfd6b71ee56b10%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2FIFLTV%2Fstatus%2F1717972777481703764image%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png

https://twitter.com/nwanyebinladen/status/1718137502110789876?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1718137502110789876%7Ctwgr%5Eb7f104bc88c966aa8fc74f467304f7844d00bf5f%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Fnwanyebinladen%2Fstatus%2F1718137502110789876image%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО