Александар Стојанов спортист на годината во Радовиш, а Бучим доминираше во изборот на најдобрите

356

Борачот на Бучим, Александар Стојанов,  е избран за „Спортист на годината на Радовиш“ за 2019 година. Воедно, Бучим доминарше во изборот на најдобрите во Радовиш.

Покрај Стојанов, со признанијата најдобри се зкаитија Мехмед Усеинов и Зорица Јованова кај пионерите, како  и Арон Николов кај кадетите. Горан Атанасов е тренер на годината, Владо Лазаров спортски работник.

Ова е големо признание за Бучим.