Алекс Переира го совлада Вахитов и стана двоен шампион

106

Бразилската ѕвезда Алекс Переира е првиот двоен шампион во историјата на Глори. 33-годишниот Бразилец се сретна со Артем Вахитов во обединувачки меч за титулата во лесна категорија на Глори 77. Переира влезе во борбата како привремен шампион, а Вахитов беше неоспорен првак.

Водеа силна и изедначена борбаа која стигна одлука на судиите. Статистичките податоци покажаа дека Переира има предност во повеќе рунди по бројот на зададени удари.

Вахитов се претстави добро и притисна, но Переира успеа да ги забележи своите удари, и покрај тоа што се движеше наназад. Нивната битка доведе до одлука која беше поделена во корист на Бразилецот. Така, тој влезе во серија од 7 последователни победи и го предизвика Рико Верховен за титулата во тешка категорија.

Вахитов, пак, ја загуби серијата од 8 последователни победи и загуби за прв пат по 6 години.