Алек Глигор Стојанов ќе има борба во Мјанмар – само нокаутот е победа

Alek stojanov vo i scekuvanje

Алек Глигор Стојанов Милев на 22 февруари ќе се бори против Пјан Тве од Мајнмар (поранешна Бурма) во Мајнмар.

Alek Stojanov plakat Mjanmar

За разлика од другите борби во мај тај, во оваа борба ќе се бори според тамошните правила, однонсо со голи раце и каде што се дозволени удари со глава. За да има победник, мора да има нокаут, во спротивно борбата се прогласува за нерешна.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО