Алџамејн Стерлинг најави дека ќе го заврши Сехудо во втората рунда

Првакот на УФЦ во бантам категорија, Алџамејн Стерлинг, наскоро ќе ја брани титулата против Хенри Сехудо.

Нивната борба ќе биде водечка на УФЦ 288 на 6 мај во Прудентијал центар во Њуарк (Њу Џерси).

Борците веќе на големо ја најавуваат борбата, а Стерлинг во последната изјава откри во која рунда има намера да го победи поранешниот двократен шампион.

„Ќе го завршам Сехудо во втората рунда и тренирам за тоа. Тоа тешко може да се случи во првата рунда, бидејќи и двајцата ќе бидеме внимателни, но ќе се обидам да го изморам. Ќе биде прекрасно ако успеам да го соборам, а кога ќе го направам тоа ќе го удирам толку долго додека не ми го открие вратот за „принуда“ или ќе има штета“, Стерлинг и додаде:

„Имам уште една или две борби во бантам категорија, а потоа ќе одам во перо категорија да видам какви борци има. Тренирам добро и ми треба само малку време да се навикнам на килограмите. Треба да станам посилен за да можам да се натпреварувам во перо категорија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО