Ако пропадне борбата со Усик, ќе го гледаме мечот Фјури-Нгану

Се чини дека се шпекулира супер борба меѓу Тајсон Фјури и Френсис Нгану се поблиску до реалноста по најновата изјава на шампионот на ВБЦ во тешка категорија.

Фјури рече дека едвај чека да се соочи со поранешниот шампион на УФЦ во тешка категорија и дека би сакал да го стори тоа според посебни посебни правила, барање со кое Нгану нема проблем.

Фјури рече дека ако не се случи борбата за обединување со Александар Усик, тогаш тој и неговиот тим ќе го префрлат фокусот на Нгану. „Ромскиот крал“ потоа ги откри своите барања за мечот со „Предатор“, кој го нарече борба за титулата „Најопасен човек на планетата“. За да биде доследен на титулата, Фјури сака Мајк Тајсон да биде судија.

„Ако борбата со Усик не се заврши, ќе тргнам по Френсис Нгану за титулата „Најопасен човек на планетата““, рече Фјури.

„Сигурен сум дека ВБЦ може да ме задоволи. Она што го мислев е да боксирам со ракавици од четири унци во кафез во Квинсбери со судија како Мајк Тајсон. Тоа ќе биде епска ноќ и сигурен сум дека сите ќе уживаат во неа исто како и јас.

Но, тој би ме држел на прсти бидејќи е толку голем, нели?“, продолжи тој и додаде: „Може да погоди, тој треба да биде најтешкиот напаѓач на планетата. Јас сум подготвен за тоа. Но, сè уште не може да удри посилно од Вајлдер, нели“?

Не му требаше многу време на Нгану да го даде одговор. Поранешниот шампион на УФЦ накратко и јасно се согласи со сите услови кои ги постави Фјури и јасно стави до знаење дека сака борбата да се случи што поскоро.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО