Ајхман Озмен загуби од Селимај од Албанија на ЕП

Нашиот боксер Ајхман Озмен загуби со судиска одлука на Европското првенство за јуниори (17 и 18 години) во Будва, Црна Гора. Судиите оценија дека албанскиот босекр Сантијаго  е подобар од нашиот репрезентаивец Ајхан Озмен во категоријата до 75 килограми.

Утре се бори неговиот брат Илхан Озмен.

ЕП во бокс:

75 кг Ајхан Озмен – Сантијаго Селимај (Албанија) 15 ноември 0-5

64 кг Илхан Озмен – Каталин Винсентиу (Романија)/Вхаг Галустјан (Ерменија) 1/8 финале 16 номеври

91 кг Ардијан Аземи – Јакуб Сарзевски (Полска) 5-0

91 кг Ардијан Аземи – Дује Гаќина (Хрватска) ¼ финале 17 ноември

На ЕП настапуваат 175 боксери (113 мажи и 62 жени) од 22 држави.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО