Аикидо федерацијата доби шестмина нови аикидо мајстори во Битола (ФОТО)

160

Вчера во Битола се одржа полагање за масјторски појаси први дан во аикидо во организација на Аикидо федерацијата на Македонија и Будо центарот Пелистер, при што носители на црн појас станаа шестмина аикидсти.

За црн појас први дан положија:  Кирил Апостолов од КРА Нико од Кочани, Илија Танев од Маруи од Скопје, Филип Боегски од Кеико-Скопје, Борјан Тошевски – Кеико, Александар Лозановски – Пелситер од Битола, Дејан Митев, Станче Минов и Кирил Јованов – Нико.

Полагањето го водеше сенсеи Ѓуро Илиќ, а челнови беа сенсеи Дејан Чавков и гостинот во комисијата, воедно и претседател, сенсеи Ана Врачаревиќ, носител на мајсторски појас 9 дан. Таа го водеше и семинарот што се одржа истиот ден.

„Стекнувањето на нови детски данови и за возрасни -јуниори е потврда дека АФМ се движи во вистински правец и дека секојдневно, со систематска работа на најголемиот дел од  тренерирте, реалното аикидо во нашата држава чекори со голем чекори напред и наскоро треба да очекуваме значајни резултати на меѓународен план во реалното аикидо-форми“, изјави претседателот на Федерација Ѓуро Илиќ.

Ipon.mk