Ахмад Магомедов ќе се бори за бронза на ЕП, останатите репрезентативци поразени

Македонскиот репрезентативец Ахмад Магомедов ќе се бори за бронза против Арман Авагјан од Ерменија на Европското првенство за сениори во Загреб, Хрватска. Борбата е вечерва по 18 часот. 

Магомедов во репасажот славеше со теничку туш над Габриел Рамос од Шпанија со 10-0.

Европскиот првак Владимир Егоров загуби од Французинот Арман Елојан при нерепен резултат 2-2.

Дејан Митров е поразен од Борис Макоев (Словачка) со 1-4, а Реџеп Хајдари – од Метју Фајнсилвер (Израел) со 0-5.

Расул Шапиев загуби 0-5 од Таимураз Салказанов од Словачка.

Засега не е извесно дали некој ќе добие шанса во репасажот оти борбите се во тек.

Европско првенство резултати:

Жени
50 кг Вероника Рјабоволова
53 кг Марија Спирковска

Мажи-слободен стил
61 кг Владимир Егоров – Арман Елојан (Франција) 2-2
74 кг Расул Шапиев – Таимураз Салказанов (Словачка) 0-5
86 кг Дејан Митров – Борис Макоев (Словачка) 1-4
92 кг Реџеп Хајдари – Метју Фајнсилвер (Израел) 0-5

79 кг Ахмад Магомедов – Станислав Новац (Молдавија) 8-0
79 кг Ахмад Магомедов – Георгиос Кугиумцидис (Грција) 3-5
Реапсаж
79 кг Ахмад Магомедов – Габриел Рамос (Шпанија) 10-0
За бронза
79 кг Ахмад Магомедов –Арман Авагјан (Ерменија)

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО