Адијан Аземи загуби со чудна одлука на судиите на Европското првенство

152

„Нашиот боксер Адријан Аземи, за жал, загуби со чудна одлука на судиите по голема борба во трите рунди од германскиот реперезентативец Торстен Доблер“, напиша на Насер Харуни на својот Фејсбук статус по настапот на нашиот репрезентативец на Европското првенство за јуниори во Галати – Романија.

Аземи ја загуби борбата со 5-0, при што сите судии му дадоа победа на Доблер од 29-28.

Тренерот Насер Харуни веруваше дека Аземи е подготвен да се вмеша во борбата за медали, но, според она што го кажува, Аземи е оштетен.

Линк од борбабата на Аземи.