Адесања: Ќе дадам 3 милиони ако докажеш дека сум по хемија

155

Шампионот на УФЦ во средна категорија (до 84 килограми), Новозеланѓанецот Израел Адесања, вети 3 милиони долари на секој што ќе докаже дека користел хемија.

Во последниве години, имаше гласини дека Адесања е на стероиди. Причината е што неколку пати пред неговите борби едната дојка му попушта.

Овој викенд Израел се враќа како шампион на настанот УФЦ 276 во Лас Вегас. Ќе го брани појасот против опасниот Џаред Канониер.

Очигледно, Адесања бил погоден од гласините за хемијата и понуди награда од 3 милиони долари ако некој може да го докаже тоа.

„Тие само треба да најдат изговор да ми ја одземат големината. Разбирам дека луѓето мора да го прават тоа, па им дозволувам да го направат тоа.

Види, ќе дадам 3 милиони долари на секој што може да даде конкретни докази дека дури и знам да земам стероиди.

Ви ветувам 3 милиони долари ако најдете некој со конкретни докази дека некогаш сум купил, допрел или земав лекови за подобрување на перформансите или нешто слично.

Го гледав Икар. Толку знам за стероидите од овој документарец. Ми ги отвори очите, ме шокираше.

Така, да, 3 милиони долари за секој што ќе најде конкретен доказ дека сум земал стимулативни лекови.

Лесно е да се каже и пишува на интернет, но навистина ми се врати по борбата со Коста.

Мислев: „Овие морони само се обидуваат да ми ја одземат големината бидејќи тоа беше проклето импресивна изведба“, ја пренесува изјавата на Адесања ММА Џанки.