Адесања го прогласи Волкановски за најголемво перо категорија

351

Израел Адесања можеби е голем критичар на многу борци, но тој верува дека Александар Волкановски достигна историски нивоа во перо категорија.

Волкановски ја извојува својата 21. професионална победа, доминирајќи со Чан Сунг Јунг на УФЦ 273. 33-годишниот Австралиец по потекло од битолско има 11-0 во УФЦ со 4 шампионски победи, совладувајќи ги борците како Брајан Ортега, Макс Холовеј, Хозе Алдо и Чад Мендез.

„Тоа е неверојатна борба за Волкановски на УФЦ 273“, рече Адесања и додаде: „Тој е најдобар во перо категорија. Толку сум инспириран од него. Не појадував по битката затоа што ме погоди адреналинот. Знаев дека Волкановски ќе биде опасен. И беше“.

Адесања и Волкановски беа заедно во еден тим – Градски кикбокс, но ова никако не го омаловажува фалењето на Адесања, бидејќи тие се автентични. Волкановски има победи над Холовеј и Алдо – другите двајца борци кои беа во пар како најдобри во истата категорија.