Сеишин со 14 медали на Државното џудо првенство за кадети

302

Сеишин со 15 натпреварувачи освои 14 медали – 5 златни, 5  сребрени и 4 бронзени Државното првенство во џудо за кадети-ки кое се одржа денес во Кавадрци. Со овој скор е најуспешен клуб на првенството.

Резултати поединечно:

Кадетки:
1.Теа Настоска 1-во место
2.Теона Настоска 2-ро место
3.Мартина Јанкоска 2-ро место
4.Кристина Мантароска 1-во место
5.Елеонора Илиоска 2-ро место
6.Изабела Кузева 3-то место

Кадети:
1.Никола Магдески 1-во место
2.Михаил Димоски 2-ро место
3.Давор Карески 3-то место
4.Андреј Сотироски 1-во место
5.Јован Стојановски 3-то место
6.Димитри Џокоски 2-ро место
7.Борис Џагадуроски
8.Михаил Стојановски 3-то место