8 медали за Таеквондо академијата Анастасов на Омега купот во Блеград

 

Изминатиов викенд Таеквондо академијата Анастасов на Меѓународниот турнир „Омега куп 2018“ во Белград освои 8 медали со 10 натпреварувачи.

Во голлема конкуренција медали освоија:

Христијан Младеновски – златен медал; Дориан Јанев, Ива Ивановска и Михаела Велковска – сребрени и Анастасија Видинска, Ѓорги Хасановски, Даријан Ангеловски  и Христијан Спировски – бронзени.

„Сите натпреварувачи покажаа значителен напредок во однос на изминатите натпревари и се надеваме дека следниот пат ќе бидеме уште подобри“, истакна тренерот Филип Анастасовски.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО