52 медали за македонските каратисти „Скопје куп 13 Номеври“

На Меѓународниот карате турнир „Скопје куп 13 Ноември“или како што европските карате кругови со години го насловуваат „Вадо кај Европско првенство“, што се одржува во Скопје во салата Јане Сандански, македонските каратисти дене беа успешни и освоија 52 медали – 19 златни, 14 сребрени и 19 бронзени.

Освојувачи на медали се:

Рефет Ибиши – бронза, кати 10-11 години
Лила Ефремова – бронза, +47 кг 12-13 години
Душица Бреслиева – злато, -47 кг 12-13 г.
Џем Пашов – бронза, +50 кг 12-13 г.
Дарин Куртановиќ – сребрен, -50 кг 12-13 г.

Кадети

Енеса Салији – бронза, -50 кг
Драгана Ефтимовска – злато, – 54 кг
Доњета Асани – бронза, -54 кг
Цветан Маргаритов – злато, -52 кг
Клаудио Јанковски – сребро, -52 кг
Векас Куртановиќ – сребро, -57 кг
Филип Стојанов – бронза, -63 кг
Филип Наумовски – бронза, -70 кг
Марко Филиповски – бронза, -70 кг

Јуниори

Јована Мицовска – злато, -59 кг
Мила Панчева – злато, +59 кг
Векас Куратновиќ – бронза, -55 кг
Недим Шаќири – злато, -61 кг
Деџеп Рушити – сребро, -61 кг
Љупче Михајлов – злато, -68 кг
Виктор Спасов – бронза, -68 кг
Димитар Лозановски – злато, -76 кг
Андреј Басаров – злато, +76 кг

Сениори

Марија Петровска – злато, -55 кг
Викторија Јовановска – злато, -61 кг
Ангела Мојсовска – злато, -68 кг
Манева Бојана – бронза, +68 кг
Давид Петков – сребрен, -67 кг
Усаме Бахтијари – бронза, -67 кг
Петар Заборски – златен, -75 кг
Мевлуд Мемеди – сребрен, -75 кг
Витомир Трајковски – злато, -84 кг
Бобан Џамѓозов – сребро, -84 кг
Глигор Петков – злато, +84 кг
Стефан Стојановиќ – сребро, +84 кг

У-21

Марија Петровска – бронза, -50 кг
Рудина Алиу – сребро, -55 кг
Викторија Јовановска – злато, -61 кг
Јусра Адеми – сребро, -61 кг
Мартина Шахинова – сребро, -68 кг
Салма Куртановиќ – сребро, +68 кг
Стефан Стојмиров – бронза, -67 кг
Дарко Гелевски – сребро, -75 кг
Ангел Стојанов – бронза, -75 кг
Витомир Трајковски – злато, -84 кг
Бобан Џамѓозов – бронза, -84 кг
Бериз Куртановиќ – злато, +84 кг
Стефан Стојановиќ – бронза, +84 кг
Цане Давитков – боронза, +84 кг

Ветерани

+40 години
Арсов Благојчо – злато, +75 кг
Владо Апостолов – сребрен, -75 кг
Христаки Давитковски – бронзен, -75 кг

На Купот настапувааат каратисти од Македонија и Европа, вкупно 17 држави и околу 500 натпреварувачи.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО