52 годишниот режисер во кафез за да го спаси боречкиот клуб

Kevin James

Во 2012 година беше објавен филмот „Еве, доаѓа бум“ , на кој американскиот актер Кевин Џејмс, глуми професор, кој почнува да се бори во слободни борби, за да собере пари за училиштната програма и на тој начин ја спаси работата на неговиот пријател. Да додадеме дека поранешниот шампион во УФЦ, Бас Рутен, одлично ја одигра улогата на тренер на Џејмс. Во филмот кратко се појави Џо Роган и        Каел Сонен.

 Истото се случи и во Колорадо 2011 година, кога режисерот Мајк Лорита тргна во ММА водите, со цел да се соберат пари и на тој начин спаси училиштниот клуб за борење од изумирање. Лорита навлече малите ракавици, најде организација во која треба да се бори на возраст од 52 години и влезе во кафез.

 По три рунди, Мајк загуби со едногласна одлука на судиите, но исто така, ги заработи многу потребните 3000 долари. Оваа сума беше доволна за финансирање на клубот за борење. На Мајк му се допаднаа борбите во кафез, три години по неговата деби ММА, повторно одлучи да влезе во арената, но под условите на неговата сопруга, да симне 20 килограми и да биде форма.

 Наводно, повеќе од 100 ученици дошле да навиваат за нивниот режисер, кој, за жал, уште еднаш изгуби со едногласна одлука.

 Навистина, потег за пофалба.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО