Силна конкуренција на Изборното првенство за младинци!

mladinsko prvenstvo radovis

Утре во Радовиш се одржува Изборното првенство во борење за младинци до 23 години. Се очекува настап на околу 60 борачи од Бучим-Радовиш, Балканец, Лирија, Тефејуз, Скопје, Безбедност, Вардар. Во Радовиш треба да се обезбедат места за Европското првенство за младинци во Полска на 22 март.

Младинското изборно првенство може да биде поинтересно и од сениорското, бидејќи поголемиот дел од борачите настапија и на Изборното првенство за сениори минатата недела во Скопје, при што ги освоија првите места во своите категории. ivan jan

Домаќинот во составот ќе ги има адутите Иван Јанев, Ѓерче Батески, Никола Петров и Мемет Мустафа, додека Балканец со Стефан Никовски, Бобан Савев и другите ќе се обиде да им се спротивстави. Но, Лирија ќе се потруди да им ги расипе сметките зашто доаѓа со Јасин Реџелари, Бесмир Весели, Сами Реџепи и Раиф Камбери. Има најви дека БК Тефејуз нема да го игнорира Изборното првенство за младинци, како што направи на сениорското. Негови фаворити се Ердоан Мамемети и Ертан Реџепи. Вардар свој фаворит има во Лени Јовановски.

Jasin Redzelari

Се очекува на превнството да се појави и Адил Адили од БК Скопје, кој настапува во Франција и има добри резултати на силните европски турнири.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО