19 медали за Ипон на Државното првенство

147

Ipon vo saraj site

Џудо клубот Ипон од Скопје на Државното првенство за помлади пионери и за млади до 23 години освои 19 медали, од кои 6 златни, 6 сребрени и 7 бронзени.
На овој натпревар учествуваа 103 спортисти од 14 џудо клубови од Македонија.

 Резултати по категории
Помлади пионери/ки: 
• Емир Рахмани (-38 кг) – бронзен медал
• Ибрахим Мерсељи (-50 кг) – златен медал
• Менду Салиу (+60 кг) – бронзен медал
• Стефани Мицкоска (-24 кг) – бронзен медал
• Азра Мерсељи (-36 кг) – сребрен медал
• Јована Качаниклиќ (-36 кг) – бронзен медал
• Јана Георгиевска (-40 кг) – бронзен медал
• Румејса Фејзула (-44 кг) – златен медал

Млади до 23 години:
Самир Есасд (-60 кг) – сребрен медал
Ангел Ангелов (-66 кг) – сребрен медал
Артан Рушити (-73 кг) – златен медал
Али Исмаили (-73 кг) – бронзен медал
Мердан Арифи (-81 кг) – сребрен медал

Фати Аземи (-81 кг) – бронзен медал
Семир Авдиќ (-100 кг) – сребрен медал
Ариф Сејди (+100 кг) – сребрен медал
Сеад Бајрами(+100 кг) – златен медал
Арбреша Реџепи (-52 кг) – златен медал
Амра Фејзула(-63 кг) – златен медал

„Посебно се радуваме што нашите млади надежи кои со само 5 – 6 годишна возраст се на прав пат да израснат во здрави граѓани на Република Македонија, наместо на улиците да израснат под знамето и химната на нашата татковина и да ги бранат боите на Македонија на европските и светските првенства, со надеж за постигнување на врвни спортски резултати“, велат од ЏК „Ипон“.

 Ipon.mk/В.Д.