Ана Врачаревиќ-специјално изненадување во Битола

sem 2

На семинарот што викендов го организираше Македонската аикидо федерација во Битола имаше едно посебно изненадување за сите-тоа беше ќерката на таткото на реалното аикидо, Љубомир Врачаревиќ, Ана Врачаревиќ носител на мајторски појас 9 дан.

Семинарот го водеше Радојица Спасовиќ, 9 дан, од Нови Сад, кој беше посветен на починатиот Љубомир Врачаревиќ. Мајсторот на оваа вештина, вооедно и домаќин, Ѓуро Илиќ се покажа во  одлично светло. Овој семинар беше меѓународен. Имаше учесници и од Грција.

Техниките и демонстраците беа поделени за деца и возрасни, а ги презентираше Спасовиќ.

Demonstracija na seminarot dete

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО