Излезе плакатот за мечот Бобан Илиоски-Берк Дузенли за светската титула

Излезе плакатот за борбата на најдобриот македонски кикбоксер Бобан Илиоски за профисионален светски првак во кик бокс на ВАКО во К1 до 88,6 килограми.

Илиоски на 26 април на настанот „ ВАКО Про Арена фајт најтс“ ќе се бори за професионалната светска титула против светскиот ВАКО првак, Берк Дузенли од Турција.

Мечот ќе се одржи во СЦ „Јане Сандански“ во Скопје, а борбите ќе почнат во 19 часот.

Ова е за првпат Македонија да биде домаќин на еден ваков кик бокс настан, кој е еден од најголемите настани во регионот.

На спектаклот ќе настапат и други познати македонски кикбоксери, предводени од светскиот првак Димитар Ѓоргиев, искусната Викторија Варадинова, талентираната и перспективна Марија Димовска, македонската иднина Силвио Мировски, Максим Митровски и Нелсон Узеир.

Карти за овој настан може да најдат преку Kupikarizase.com (онлајн) по цена од 350 денари и на билетара.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО