Златен за Марко Андонов, сребрен за Предраг Костиќ во Унгарија (ФОТО)

550

На Отвореното првенство во ву шу во Мезотур, Унгарија,во неделата, Марко Андонов (55 – 60 кг) во јуниори го освои златниот во санда, а Предраг Костиќ (60-65 кг) во лајт контакт за јуниори во кинда санда сребрениот медал. И двајцата се од скопскиот клуб Дантиан.

На турнирот натпреварите беа во дисциплините санда (кинески кик биксинг), винг чун форми и чи сао.

Ipon.mk