Златен медал за Милошев, сребрен за Затковски на БЏЏ Но Ги опен!

Bjj soi Ivica vo Belgrad

Иван Милошев освои златен во категорија, бронза во апсолутна (изгуби од 50 кг. потежок противник на БЏЏ Но Ги опен во Белград-Србија. Иван извојува победи во повеке од 5 борби, а Александар Заткоски беше сребрен (со една победа, во финале изгуби).Waiting for tomorrow BJJ No Gi Open!!!

На Стефан Пецевски не му е доделен бронзен медал затоа изгубил во полуфиналната борба поради кнее реап (истиот борец со недозволена техника победи и во финалето) и не доби медал поради организациски пропуст.

Сепак Пецевски во првата своја борба победи многу посилен и поискусен противник, носител на кафеав појас.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО