Златен медал за Бошко Стаменковски во „бенч-прес“ на „Вршац опен 2018“

27

Бошко Стаменковски освои златен медал во пауерлифтинг на „Вршац опен 2018“ во Србија.

Стаменковски златото го освои во дисциплината „бенч-прес“ во категоријата -74 кг. Ова натпреварување ги собра најдобрите пауер-лифтери од регионот и го следеше претседателот на Светската пауерлифтинг федерација Гастон Парага.

Ipon.mk