Жуниор дош Сантос: Мајк Тајсон ми должи 50.000 долари

Легендата на ММА Жуниор дош Сантос тврди дека Мајк Тајсон го оштетил за 50.000 долари. Пред осум години „Цигано“ се бореше со Марк Хант во УФЦ и го нокаутира на атрактивен начин. Тогаш Дана Вајт објави дека ќе му даде два бонуси на Бразилецот.

Жуниор заработи бонус за нокаут на вечерта, како и за борба на вечерта. Требаше да собере 100.000 долари во бонуси, но Тајсон интервенираше со совет што му наштети на Дош Сантос. Мајк го советуваше Дана Вајт да даде еден од бонусите на друг борец.

Така, Жуниор зема само 50.000 долари. Сега, 8 години подоцна, Дош Сантос повеќе не е во УФЦ.

„Кога се борев со Марк Хант во 2013 година, имав два бонуси. Добив бонус за најдобра борба на вечерта и најдобар нокаут на вечерта. Мајк Тајсон го следеше мечот и на прес-конференцијата Дана Вајт рече: „Жуниор дош Сантос освои два бонуси, за најдобриот меч на вечерта и за најдобриот нокаут на вечерта“.

Тогаш Тајсон го советуваше Дана да го даде бонусот за нокаут на вечерта на некој друг. Тајсон рече: „Зошто да дадеш два бонуси  само на еден човек?“ Мајк ми зеде 50.000 долари. Ми должи 50.000 долари! Мене ми ги одзеде тие пари.

Тогаш беше нормално да имаш два бонуси во една вечер, а понекогаш некои момци добиваат и три! Борбата беше навистина добра, се изборив три рунди со Марк Хант и на крајот го нокаутирав со висок удар со спин. Мораа да ми ги дадат и двата бонуси. Само ми го одзедоа“, рече Сантос за Тајсон и бонусите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО