Жетва на медали на македонските кикбоксери на Европскиот куп „Србија опен“ (ФОТО)

Македонските кикбоксери на Европскиот куп „Србија опен“ освоија 17 медали – 5 златни, 8 сребрени и 4 бронзени. Овој биланс ќе биде поголем кога ќе се комплетираат сите резултати.

Медалите ги освоија:

Миа Тодорова -70 кг, К-1, постари јуниори – сребрен – Шампион

Марко Тодоров -63,5 кг, К-1, сениори – бронзен – Шампион

Марко Атанасовски -71 кг, фул контакт, постари јуниори – златен – Викинг

Иле Леков -71 кг, фул контакт, постари јуниори – сребрен – Лидер

Викторија Варадинова -56 кг, фул контакт, сениори – сребрен – Шампион

Дамјан Стефановски – 28 кг, кик лајт, малди кадети – сребрен – Будо

Ристе Чавков – 32 кг, кик лјат, млади кадети – бронзен – Тим Зоран

Драган Пандев -36 кг, кик лајт, млади кадети – сребрен – Тим Зоран

Марија Петрова +70 кг, кик лајт, јуниори – сребрен – Тим Зоран

Фати Беџети – 27 кг, поинт фајт, деца – златен – Тетова

Александар Арапов -33 кг, поинт фајт, деца – бронзен – Тим Зоран

Андреа Јованова -30 кг, поинт фајт, деца – сребрен – Будо

Дамјан Стефановски – 32 кг, поинт фајт, млади кадети – сребрен – Будо

Павел Стојчевски -52 кг, поинт фајт, постари кадети – златен – Ас

Ева Самарџиева -60 кг, поинт фајт, постари кадети –златен – Будо

Леа Богоевска -60 кг, поинт фајт, постари кадети – бронзен – Будо

Дилан Ивановски – 63 кг, поинт фајт, јуниори – златен – Ас

Резултатите се според Спортдата и можно е да не се комплетни. Очекуваме до утре да бидат комплетирани.

Според клупските објави, Никола Нацев од Гладијатор-Штип освоил златен медал во +94 кг, а Додиќ од Куманово во истата категорија е втор, односно сребрен медалист. Неодстауваат и медали на натпреварувачи од Будо, Шампион, односно златниот медал на Боби Илиоски, кој извојува победа со нокаут, и други клубови.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО