Заврши Европското кадетско првенство за македонските борачи

Заврши Европското првенство за кадети во Самоков, Бугарија, за македонските борачи, по денешните настапи. Крисијан Славевски е поразен во репасажот 0-4 од грузискиот борач Гиорги Натобиѕе.

Исто така и Марија Спирковска и Марија Неделковска претпрпеа порази во дебито на ЕП. Тие се поразени 0-10, односно туш.

На ова првенство забележваме две победи.

На ЕП учествуваат борачи од 34 земји.

Резултати:

51 кг Омер Јусуфи – Флоријан Рихтер (Германија) 4-11

55 кг Арон Николов – Игор Кравчински (Полска) 10-0

Арон Николов – Субхан Сафалари (Азербејџан) 0-10

60 кг Арбен Сејди – Хенрик Аветисјан (Ерменија) 0-10

65 кг Харбин Ахмети – Вилијам Данис (Словачка) 7-2

Харбин Ахмети – Марсел Наџи (Унгарија) 1-12

71 кг Кристијан Славевски – Алу Духаев (Русија) 0-10

Репасаж

Кристијан Славевски –Гиорги Натобиѕе (Грузија) 0-4

110 кг Теодор Георгиев – Ксацери Кацпер (Полска) 0-4

Жени

43 кг Марија Спирковска – Јелизавета Кулакивска (Украина) 0-10

57 кг Марија Неделкоска – Лота Ветенранта (Финска) 0-10

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО