Велика Британија забрани бокс мечеви до крајот на април! Џошуа-Пулев не е одложен

41

Британскиот боксерски совет ја продолжи забраната за професионални бокс мечеви во Велика Британија до крајот на април, заради препораките на владата и лекарите.

По забраната за боксерски гала вечери во Велика Британија до крајот на април, промоторот Еди Херн објави дека е донесена одлука за кога да се одржат закажаните борби за мај Дилиен Вајт – Александар Поветкин (2 мај) и Александар Усик – Дерек Чисора (23 мај) или една недела порано.

Одлуката за гала вечерта што треба да се одржи на 20 јуни во Лондон меѓу Ентони Џошуа и Кубрат Пулев, не е променета, засега нема  одложување.

The British Boxing Board of Control has made the unsurprising decision to extend its shutdown through April.

Geplaatst door Bad Left Hook op Maandag 23 maart 2020