За винг чун вештината, како дошла кај нас, од ТВ-репортажата со Мирко Тодоровски (ВИДЕО)

447

Погледнете една убава репортажа на ТВ Алфа за кинеската вештина винг чун со мајсторот Мирослав Тодоровски и неговиот Винг чун кунг фу клуб Вечна пролет од Скопје.

Убаво е раскажан историјатот на оваа вештина и како се вдомила кај нас, односно што го инспирало Тодоровски да почне да се занимава со винг чун.

За да не раскажува, најдобро е да ја погледнете репортажата и да дознаете уште многу други работи во врска со оваа вештина.