Волкановски: Сехудо моли за борба со мене, но УФЦ не му дава

42

УФЦ шампионот во про категорија Александар Волкановски изјави дека поранешниот шампион Хенри Сехудо се молел на Дана Вајт за борба со него.

Откако се повлече од ММА по одбраната на титулата во петел категорија во мај, Сехудо рече дека ќе се врати само за борба со Волкановски. Од друга страна, Вајт рече дека дури и не размислувал да се бори по повлекувањето, велејќи дека ќе го спротивстави Волкановски против активните борци.

„Смешно е, добро се смеев, но не знам зошто луѓето толку многу му посветуваат внимание. Никој не ме замоли да потпишам договор. Никој не ми кажа за оваа борба, освен Сехудо. Го гледам како го моли Дана Вајт да му даде шанса“.

По освојувањето на титулата во декември против Макс Холовеј, Волкановски (22-1) го победи уште еднаш на реваншот во јули со судиска одлука. Австралиецот со македонско потекло во моментов го чека следниот предизвикувач за титулата.

„Ако требаше да се случи овој меч, тоа требаше да биде порано. Сега погледнете ја категоријата. Имаме неколку луѓе кои се борат за титулата. Нема смисла да прифаќаме средба со Сехудо.

Сакам само врвни предизвикуваче, но ако УФЦ одлучи, ќе се борам против него. Ќе му го наплескам задникот, а потоа ќе се борам со предизвикувачот. Но, ова не е моја желба. Сакам да бидам шампион кој си ја брани титулата против врвните предизвикувачи“.