Волкановски и Ислам се караа на прес-конфренцијата: Треба да ми се заблагодариш, во сабота ќе ти ја покажам мојата моќ! (ВИДЕО)

Главните ѕвезди на претстојниот настан на УФЦ 294 беа многу зборливи на конференцијата за медиумите.

Ни делат само два дена од саботниот настан на УФЦ 294, а по повод спектакуларниот настан во Абу Даби денеска се одржа медиумска конференција, а потоа и првото официјално соочување. Во примарниот фокус беа главните актери, пред се Ислам Махачев и Александар Волкановски, кои (повторно) ќе си ги одмерат силите во главната борба на вечерта, а двајцата беа многу весели и зборливи на прес-конференцијата и влегоа во бројни дискусии.

„Одлично се чувствувам, погледнете ги луѓето…сите се на моја страна. Сега сите се на моја страна, човече, тоа е поинаку од минатиот пат во Австралија“, рече Махачев како одговор на првото новинарско прашање, по што следеше одговор. Волкот возврати: „Нему му требаат сите предности што може да ги добие. На тоа мисли. Не ми треба ништо од тоа. Ги имам овие раце – тоа е сè што ми е грижа. Се потпирам на моите вештини, не публиката“.

„Сите знаат што ви треба…само пари, тоа е тоа“, продолжи Ислам, а како одговор на следното прашање додаде: „Во што инвестира, тој само дојде да заработи пари. Не го носи појасот, јас сум тој што ја ризикува вашата победничка серија и вашиот појас“. После тоа повторно интервенираше Волкановски и рече: „Не знам каков „ментален склоп“ има, но сакам да се одмаздам ​​за поразот. Не ми беше крената рака и ме боли, а сега морам да го направам тоа со рок од 12 дена го прифатив“.

„Треба да ми се заблагодари… Можев да изберам кој било друг противник. Го имаме Гамрот, го имаме Пориер, сите се подготвени за оваа борба за појасот, но јас ти давам втора шанса. Кажи благодарам – тоа е тоа “, возврати Махачев.

Ситуацијата повторно се вжешти кога дојде до прашањето за рехидратација. Темата беше многу зборувана по нивниот прв меч на настанот УФЦ 284 во Австралија, бидејќи Ислам тогаш се пожали дека има помалку време да се рехидрира, бидејќи официјалното мерење беше доцна попладне, наспроти вообичаеното наутро.. Сега тој елемент повторно беше внесен во приказната, откако Волкановски беше прашан како ќе се справи со посилниот Махачев, кој, според новинарот, ќе биде во подобра состојба бидејќи ќе има повеќе време да се рехидрира.

„Дали ми кажуваш дека неговите 30-тина часа рехидратација не беа доволни?“ праша кралот на перо категорија, а потоа продолжи: „Дали ќе биде посилен со 40 часа? Дали навистина на тоа се потпираме овде? Не се потпирате на вашите вештини? Не разбирам”.

Ислам, се разбира, не му остана должен, а со насмевка му рече: „Биди трпелив… во сабота навечер ќе ти ја покажам мојата моќ и се останато“.

Целата прес-конференција можете да ја погледнете во продолжение.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО