Во Гевгелија 200 каратисти се подготвуваа за Европското шотокан првенство во Скопје

240

Денеска во Гевгелија 200 кандида титренираа и се подготвуваат за составот на Македонската шотокан академија за Европското шотокан првенство во Скопје од 1 до 3 ноември во малата сала на „Борис Трајковски“.

Домаќин на третиот заеднички тренинг беш сенсеи Живко Аврамов во салата „26 Април“. Претходно заеднички тренинзи се одржаа во Скопје и Гостивар.