Влатко Зајков најдобар пеливан на турнирот во Погулево-Радовиш

Pelivani Pogulevo borba finale

По повод верскиот празник „Спасовден“ во Погулево кај Радовиш се одржа турнир во пеливанско борење на кој победи Влатко Зајков со победата во финалето над Влатко Анцев, додека трета позиција е за Фиданчо Јованов.

Pelivani Pogulevo so Fidanco

Органоизатори на турнирот со Аце Поцев, Горан Цинцовски и Игор Томов.

pelivani Pogulevo site

Поделени се парични награди и јагне за најдобриот.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО