Витомир Трајковски и Стефан Стојановиќ обезбедија учество на Светските боречки игри 2023

Тешката артилерија на македонското карате, Витомир Трајковски (-84 кг) и Стефан Стојановиќ (+84 кг) од Макпетрол обезбедија учество на Светските боречки игри 2023 година кои ќе се одржат од 20 до 30 октомври во Ријад, Саудиска Арабија.

Вие не известувате и ние веднаш потврдуваме учество на нашите спортисти. Ве известуваме дека треба потврдно и уредно да одговорите на организаторот Светската карате федерација (ВКФ) ја известила Карате федерацијата на Македонија дека Стојановиќ и Трајковски се квалификувале Светските боречки игри за возрасни до 21 година.

Ова е нова шанса за пулените на тренерот Петар Заборски да ги покажат своите вредности и повторно да ја израдуваат македонската јавност.

Останува КФМ да ги потврди учетсвото и да обезбеди средства за учество.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО