Вемола го задуши во првата рунда Илиќ и го освои појасот на Октагон во полутешка категорија

47

Александар Илиќ не успеа да го освои појасот на Октагон во полутешка категорија. Во главната борба на настанот Октагон 34 во Прага, Џокер загуби со гушење во првата рунда од Чехот Карлос Вемола.

Тоа беше деби на српскиот борец во полутешка категорија, бидејќи претходно се бореше во средна категорија, исто како и Карлос.

Илиќ победи на две од последните четири борби во КСВ, лани во март го победи Адријан Дудек.

Чехот овојпат беше преголем за Александар, кој ја оправда улогата на фаворит.

Откако разменија неколку удари на почетокот на мечот, Вемола успеа да го притисне Илиќ на оградата, го собори и почна да го удира со лакти.

Набргу потоа, Чехот го фати за врат српскиот борец и со гушење стигна до победа (3:52).