Вардар ќе има пет финалисти во Никшиќ во РБЛ (ФОТО/ ВИДЕО)

Екипата на Вардар утре во 4.коло на Регионалната бокс лига ќе има пет финалисти по денешното 3.коло во Никшиќ, Црна Гора.

Денес победи извојуваа Дион Лена, Алим Насуфи со нокаут и Ајхан Озмен.

Ова е втор настан на РБЛ, првиот се одржа Бања Лука.

Од нашиот табор истакнуваат дека Енис Алиу добро боксирал и борбата била тесна.

Резултати 3.коло Регионална бокс лига:

Младинци
60 кг Леонард Лимај  – Томислав Џиновиќ (Лозница) 0-3, ТКО Р1
63,5 кг Енис Алиу – Владимир Бериша (Сомбор) 1-4

Сениори
63,5 кг Дион Лена – Стефан Филиповиќ (Нови Пазар) 5-0
71 кг Алим Насуфи – Џиани Дедиќ (Железничар) 3-0, КО Р1
75 кг Ајхан Озмен – Вук Мичиќ (Славија) 4-1

Утре ќе се одржи 4.коло:

Младинци
57 кг Ален Рустемов – Филип Божовиќ (Никшиќ)

Сениори
63, 5 кг Илхан Озмен – Лука Гачевиќ (Никшиќ)

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО