Вадим Немков ја одбрани титулата со победа над Кори Андерсон

Вадим Немков ја одбрани титулата во полутешка категорија и грабна чек од 1 милион долари.

Руската ММА ѕвезда се сретна со Кори Андерсон. Тие се бореа на главниот настан на Беллатор 288 кој се одржа во Чикаго, САД.

Овој пат работите беа многу поинакви од она што го видовме во нивната прва борба. Во средината на април ја имаа првата борба, а Кори беше во водство на поени. Мечот беше прогласен за пропаднат откако ги судрија главите во третата рунда.

Вадим ги запре сите 15 обиди за соборување на Андерсон и ја доби победата со одлука на судииите – (48–47, 49–46, 49–46). Кори бараше соборување, но Вадим упатуваше ниски удари врз него и одлично го контролираше растојанието. Во првата рунда Немков го собори Андерсон со вртечки хајкик.

Нивната борба беше далеку од атрактивна, поради што навивачите ги исвиркаа. Сепак, Вадим ја заврши работата благодарение на неговата одбрана за соборување. Ова го обесхрабри Андерсон и ја намали неговата самодоверба. Вадим доминираше со рачни удари и удари со нога.

Така Немков по 25 минути ја задржа титулата и стана милионер. Со оваа победа влезе во серија од 9 последователни победи. Андерсон се раздели со серијата од 3 последователни победи.

Немков ќе се соочи со Јоел Ромеро на Беллатор 290 на 4 февруари. Ова го објави коментаторот на Беллатор Џон Мекарти во кафезот по борбата на Вадим со Андерсон.

Резултати Белатор 288:

Главна карта
Вадим Немков со одлука го победи Кори Андерсон (48–47, 49–46, 49–46)
Усман Нурмагомедов со одлука го победи Патрики Питбул (50-45, 50-44, 50-44)
Тимур Хизриев со одлука го победи Даниел Вајхел (29-28, 30-27, 30-27)
Даниел Џејмс го совлада Тајрел Форчн со ТКО 2, 0:27
Леван Чокели со одлука го победи Роман Фаралдо (29-27, 29-27, 29-27)

Прелиминарни
Имамшафи Алиев го совлада Шон Фалон со ТКО 1, 3:20
Килис Мота со одлука го победи Хаиро Пачеко (30-27, 30-27, 30-27)
Арчи Колган го победи Џеси Ханам со ТКО 1, 0:50
Саливан Коли го победи Џеј Редик со КО 1, 1:01
Џордан Њуман го совлада Џејден Толкер со завршница 2, 3:20
Лејрд Андерсон го победи Роб Феникле со ТКО 2, 2:28
Исаја Хокит го совлада Матијас Надер со ТКО 2, 3:48
Владмир Гувеа го совлада Кори Мегенбург со ТКО 2, 1:46

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bellator MMA (@bellatormma)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО