Устинов и Оквендо ќе се борат за титулата на ВБА

139

Боксерот во тешката категорија Александар Устиниов и Фрес Оквендо ќе се борат за слободната титула на ВБА на 2 октомври во Баку-Азербејџан.

Веста е соопштена од менаџерот на Русинот, Владимит Хриунов.

Првично ВБА побара Оквендо и поранешниот шампион Шенон Бригс да се борат за титулата, но Бригс беше позитивен на допинг тестот и отпадна од борбата.

Така Устинов стана следниот предизвикувач.