Универзалци и Фамилија Демирови шампиони на Македонија во Првата и Младинска бокс лига

Универзалци и Фамилија Демирови се шампиони на Македонија во Првата и Младинска бокс лига по завршувањето на 6. последно коло во Штип.

Универзалци се прваци пред Синди и Пелистерски јунак. Ова е нивна втора титула, откако лани за прв пат станаа прваци на Македонија.

Фамилија Демирови доминираа во Младинска лига, а минагодишниот шампион Ас го освои второто место, а „Алексо Огненовски“ третото.

Најдобар судија во Првата и Младинската лига е Стефан Цубалевски.

6.коло:

Воведни борби
Сениори
75 кг Хамза Имероски (Синди) – Амар Дрплјанин (Фајт клуб 1402)

Деца
50 кг Алберт Инрахими (Шкендија н.л.) – Туран Демиров (Фамилија Демирови)
54 кг Бленд Мамути (Шкендија н.л.) –  Бирџан Емиров (Ф. Демирови)
60 кг Теодор Тошевски (Ас) – Сонар Ајрушов (Ф. Демирови)
63 кг Димитар Талимче (Ас) – Иле Маневски (Баргала)
66 кг Бојан Ѓеоргиев (Баргала) – Мендерес Еминов (Ас)
66 кг Матеј Батковски (Алексо Огненовски) – Кирил Рајков (Аперкат)

Кадети
52 кг Александар Панов (Пинк патнер) – Ебуталил Агушев (Ф. Демирови)
63 кг Јоаким Јовановски (Фајт клуб 1402) – Димитар Ѓорески (А. Огненовски)

Јуниори
57 кг Адријан Рустемовски (Пелистерски јунак) – Абази Албин (Шкендија н.л.)
63,5 кг Ружди Рустемовски (Пелистерски јунак) – Филип Петрушев (Баргала)
71 кг Стефан Цингаровски (Универзалци) – Енис Алиу (А. Огненовски)
86 кг Тео Тиков (Пинк пантер) – Ери Хани (Синди)
+92 кг Вилијам Димитријев (Баргала) – Еди Насуфи (Синди)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО