УФЦ ги промени имињата на настаните

65

UFC 197 196

УФЦ 196 веќе се кажува УФЦ Фајт најт: Хнедрикс-Томас (UFC Fight Night: Hendricks vs Thompson), откако Каин Веласкез и Фабрицио Вердум испаднаа од главниот настан на вечерта.

Од УФЦ одлучија да го преместат настат на телевизија и тоа да биде бесплатен, а подлгавниот настан меѓу Џони Хендрикс и Стефен Томсон да биде во фокусот на вечерта.

Со оваа промена УФЦ 197, каде што ќе сретнат Раефл дош Ањош и Конор Мек Грегор, како и Холи Холм И Миша Тејт, веќе е преименуван како УФЦ 196.

Со оваа промена, најверојатно, од организацијата ќе додадат уште еден голем настан кој ќе ја пополни дупката пред УФЦ 200 на 9 јули.