ИБФ го задолжи Головкин да се бори со Вејд

Vejd

ИБФ го објави новиот предизвикувач за титулата на шампионот во средна категорија, Генади Головкин. Тоа е 25-годишниот Американец Доминик Вејд.

Вејд го 31-годишниот Таурено Џонсон, кој за време на подготовките за мечот со Головкин се повреди и така е лишен од предизвикувачкото место.

Датумот на следната битка на Головкин е 23 април

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО