УФЦ Фајт најт 72: Биспинг славеше во борбата на вечерта!

leites bisping borba

ММА настанот УФЦ Фајт најт 72 се одржа вчера во Шкотска.

Главниот меч на вечерта беше средбата во средна категорија меѓу Мајкал Биспинг и Талес Лајтес.

Двајцата борци одработија сериозна и атрактивна борба која заврши со судиска одлука. Биспинг беше прогласен за победник, иако битката беше многу неизвесна.

Еве сите резултати од UFC Fight Night 72: 

Michael Bisping го победи Thales Leites со судиска одлука (48-47, 47-48, 49-46)

Evan Dunham го победи Ross Pearson со судиска одлука (30-27, 30-27, 29-28)

Joseph Duffy го победи Ivan Jorge со клуч (Triangle Choke, Round 1, 3:05)

Joanne Calderwood го победи Cortney Casey со судиска одлука (30-27, 29-28, 30-27)

Leon Edwards го победи Pawel Pawlak со судиска одлука (30-27, 30-27, 30-27)

Stevie Ray го победи Leonardo Mafra со ТКО (Strikes, Round 1, 2:30)

Paddy Holohan го победи Vaughan Lee со судиска одлука (30-27, 30-27, 30-27)

Ilir Latifi го победи Hans Stringer со КО (Round 1, 0:56)

Mickael Lebout го победи Teemu Packalen со судиска одлука (29-28, 29-28, 30-27)

Robert Whiteford го победи Paul Redmond со ТКО (Round 1, 3:04)

Jimmie Rivera го победи Marcus Brimage со ТКО (Round 1, 1:29)

Daniel Omielanczuk го победи Chris de la Rocha со ТКО (Round 1, 0:48)

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО