УФЦ борец продава опрема за да направи пумпа за вода во Зимбабве

УФЦ борецот во полусредна категорија Темба Горимбо продава опрема од неговата последна борба.

Минатиот викенд „Одговор“ го победи Такаши Сато на УФЦ Гала најт во Лас Вегас. За Горимбо тоа беше прва победа под знамето на УФЦ. Темба е поранешен шверцер на крвави дијаманти. И тој е од Зимбабве и сака да им помогне на луѓето од неговото село.

За да го направи тоа, Темба ја продава својата опрема и сака да добие 3.200 долари. Парите ќе ги искористи за да направи пумпа за вода. Очигледно, луѓето во неговото село немаат пристап до вода за пиење, а борецот сака да им олесни.

По неговата последна борба, Горимбо сподели дека има само 7 долари на картичката. Имаше моменти кога Темба гладуваше, но Колби Ковингтон му купуваше храна и ја носеше во теретана.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО